Slik lager du innhold med mobilen

av Ylva Overå Hide

For å lykkes på sosiale medier må vi dele godt, engasjerende innhold. Bilde, men aller helst video, er helt nødvendig for å engasjere målgruppen. Heldigvis gir dagens smarttelefoner oss gode forutsetninger til å lage innhold selv. Mobiler flest har godt kamera og man finner flere gode apper til redigering av både video og bilder.

Slik lager du video med mobil

Finn et sted der det er lite bakgrunnsstøy til å filme. Alternativt kan dere kjøpe en liten mikrofon som dere kan koble til mobilen, for å sikre optimal lyd.

Godt lys er også viktig, gjerne naturlig lys. Film ved et vindu eller kanskje utendørs. Pass uansett på at man ikke står rett under en lampe eller får sterkt lys i ansiktet på personen som blir filmet.

Veldig mange ser video uten lyd, så det er avgjørende å tekste filmene. Dette kan du enkelt gjøre fra mobilen med en enkel app.

Pass også på at formatet er tilpasset kanalen videoen skal deles i. Ulike sosiale plattformer og plasseringer har ulike anbefalte format, så sjekk dette på forhånd.

Slik tar du gode bilder med mobil

Tenk på bakgrunnen for bildet, det skal helst se ryddig og fint ut slik at objektet kommer godt fram. Det trenger ikke være en hvit vegg, men pass på at bakgrunnen ikke stjeler oppmerksomhet fra det viktigste i bildet.

Godt lys er viktig når man tar bilder, og naturlig lys er det aller best. Ta gjerne bilder ved et vindu eller utendørs om dette er mulig. Det er uansett viktig å passe på at lyset legger seg fint på personen eller objektet i bilde, og ikke lager dårlige skygger.

Unngå kraftig bruk av filter, jo mer naturlig jo bedre. Det kan likevel være fint å redigere lys, skygger og farger for å gjøre bildene litt sprekere.


Da har du noen enkle tips so kan hjelpe deg på veien. Da er det bare en ting å gjøre: Fisk mobilen opp av lomma og skap innhold!

Fikk du med deg disse?

 • 7 tips til bedrifter på sosiale medier

  Tips som bedrifter kan bruke når de skal jobbe med sosiale medier

  7 tips til bedrifter på sosiale medier

  Her har vi samlet 7 generelle tips som bedrifter flest kan ha nytte av når de skal jobbe med bedriftsutvikling på sosiale medier.

 • Ipsos SOME tracker Q3 2019

  Nye tall for bruk av sosiale medier i Norge tredje kvartal 2019.

  Ipsos SOME tracker Q3 2019

  Hvert kvartal deler Ipsos Norge tall for bruk av sosiale medier i Norge. Nå er tallene for tredje kvartal 2019 endelig ute! Vi har her lagt ved Ipsos sin flotte oversikt. Dette er kult!

 • Facebook – hvilke trender vil 2020 bringe? 

  Dette spår vi for året som kommer

  Facebook – hvilke trender vil 2020 bringe? 

  Et nytt år står snart for døren. Med et nytt år kommer spørsmålene om hvilke endringer eller trender vi vil se.

  Utviklerne bak de sosiale medieplattformene følger godt med på brukernes digitale atferd, for å hele tiden tilpasse plattformene etter hvordan vi endrer oss. Slår vi sammen funnene i trendrapporten «5 Consumer Shifts Shaping 2020 and Beyond» fra Facebook, og nyhetene som ble lansert på Facebooks årlige F8 samling tidligere i år, kan vi se hva som med høy sannsynlighet vil finne veien til Norge den kommende tiden.

Vil du vite mer om hvordan din bedrifter bør jobbe med innhold? Ikke nøl med å ta kontakt!

Caroline Mehl Nakken

Prosjektleder og rådgiver i digital markedsføring

Ylva Overå Hide

Tekstforfatting, rådgivning, og digital markedsføring